Bierbrouwerij

In Eefde is een moderne bierbrouwerij gevestigd in het poortgebouw van de voormalige Detmers Kazerne. Hier worden authentieke speciaalbieren gebrouwen door een groep enthousiaste lokale
hobbybrouwers. Lees verder op de site van Markebieren.

Bijenstal

Eefde kent relatief veel imkers binnen haar dorpsgrenzen. Bij hen is het initiatief ontstaan om een bijenstal te maken op het Haveke. Lees verder op de site van Het Haveke.

Boomgaard

In 2012 ontstond het idee om een boomgaard nabij de Eefsebeek te maken. Lees verder op de site van de Boomgaard .

Wandelroutes

Een groep Eefdenaren heeft de knapzak opgepakt en een aantal interessante wandelroutes uitgezet. Lees er hieronder meer over.

 

Knapzak route EefdeKnapzakroutes, wandelen en fietsen in en om Eefde

Knapzakroutes zijn bewegwijzerde wandelroutes van maximaal 17 km die lopen langs fraaie natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Hoewel u op elk willekeurige punt kunt beginnen, wordt het dorpshuis Het hart als startpunt gebruikt. Naast de tekst van de routebeschrijving staan er her en der langs de route het knapzaklogo en een pijltje als wegwijzer. De wandelrichting is tegen de klok in. De route is makkelijk in twee ‘lussen’ op te splitsen, naar het oosten en naar het westen. Het wandelen van de hele route duurt ongeveer 5 uur en is ongeschikt voor mindervaliden en rolstoelen. Mocht u met een hond (of honden) wandelen, let alstublieft op waar u deze los mag laten. De honden kunnen neospora bij zich dragen. Onderweg zijn er diverse rustpunten, maar hoe lang u erover doet, heeft u zelf in de hand.

Genieten, daar gaat het om!

 • de lange versie van de route mét historische gegevens. Dit is een pdf-bestand van 8 pagina’s.
  Download hier
 • de korte versie van de route zonder franje. Dit is een pdf-bestand van 3 pagina’s.
  Download hier
 • het gpx-bestand voor degenen die zich laten begeleiden door een wandel-app.
  Download hier

“Welkom in Eefde”-route

Een korte wandeling van zo’n 4 km en 75 min door het dorp, met als start- en eindpunt Dorpshuis Het hart. Hoewel deze route primair gemaakt werd voor wandelaars, is er ook een versie van de
route voor fietsers en rolstoelgebruikers.

 • de routebeschrijving, met een routekaart en historische gegevens.
  Download hier
 • het gpx-bestand voor de wandelroute.
  Download hier
 • het gpx-bestand voor de route voor fietsers en rolstoelgebruikers.
  Download hier

Hoe deze ‘Welkom in Eefde’-route is ontstaan?

Ieder jaar organiseert de Gemeente Lochem een welkomstbijeenkomst voor nieuwe bewoners die tijdens het vorige jaar (augustus tot augustus) in de gemeente zijn komen wonen. Van de ongeveer 600 genodigden komt meestal een kwart naar zo’n bijeenkomst. Op zaterdag 23 september 2017 was het de eer aan Eefde om ‘gastheer’ te zijn voor deze bijeenkomst… en als een deel van de ‘entertainment’ werd deze wandeling met begeleiders georganiseerd. Deze route is nu beschikbaar voor iedereen die Eefde beter wil leren kennen én een fijne wandeling wil maken in deze mooie omgeving.

Detmers militaire wandel- of fietsroute

Deze route, van zo’n 35 km, voert langs tal van de vele militair-historische bezienswaardigheden in de omgeving van Eefde.

Download hier de pdf van de kaart en de route (6,5 MB). Ook is de kaart alleen beschikbaar – u vindt deze hier (1 MB)).

Andere routes

Heeft u zin om mee te helpen met het ontwikkelen en uitzetten van routes? Uw hulp is meer dan welkom! Stuur een e-mail met uw gegevens en beschikbaarheid.

Over de Stichting

Stichting Eefde beheert gelden en fondsen ten behoeve van lokale initiatieven in en om Eefde (gemeente Lochem) op het gebied van sociaal, maatschappelijk, recreatief, historisch, toeristisch of
sportief gebied, om die te kunnen realiseren en te onderhouden en alle daarbij gaande zaken. De stichting heeft geen winstoogmerk.

Contact
info@stichtingeefde.nl

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook