Benodigdheden:

  • 1 kilogram geschilde asperge
  • 6 gekookte eieren (indien beschikbaar ganzeneieren)
  • Roomboter
  • Nootmuskaat
  • Verse peterselie
  • 1 kilogram rauwe
  • Gepekelde beenham of 500 gram gekookte achterham in iets dikkere plakken gesneden
  • 1 zakje hollandaisesaus & 1 flesje Blond Markebier

Bereiding:

  •  Doe de beenham in een braadzak in de oven. Ongeveer 60 minuten op 150 graden Celsius.
  • Kook de asperges 10 minuten met wat suiker en wat zout en laat ze in het nat nagaren.
  • Kook de eieren hard en haal ze 2 keer door de eiersnijder. Voor mooie reepjes. • Ook mogelijk: ei geklutst en gescrambled bakken; roomboter smelten en dit door het eimengsel mengen
  • Zet een vuurvaste schaal in de oven om de asperges hierop te presenteren.
  • Maak de saus warm.
  • Haal de beenham uit de oven en laat hem ongeveer 15 minuten rusten, zodat het vocht zich goed kan verdelen.
  • Laat de asperges uitlekken en leg deze op de schaal.
  • Smelt de boter en voeg de eieren toe. Schep dit mengsel over de asperges .
  • Kook ondertussen de kleine (goed schoongeboende) aardappels in de schil. Afgieten en even na laten garen in de pan.
  • Borden verwarmen; asperges er op leggen; bestrooien met boterei mengsel; ham plakken en gebakken aardappelen erbij en eventueel vers geraspte nootmuskaat er over strooien en nog wat van de boter er over gieten.
  • Garneer de schotel af met wat peterselie. Serveer de saus er apart bij. Een heerlijk koel glas Blond Markebier (of witte wijn) maakt dit gerecht helemaal af.
Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-19793941 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook