Benodigdheden:
- 1 kilogram geschilde asperge
- 6 gekookte eieren (indien beschikbaar ganzeneieren)
- Roomboter
- Nootmuskaat
- Verse peterselie
- 1 kilogram rauwe
- Gepekelde beenham of 500 gram gekookte achterham in iets dikkere plakken gesneden
- 1 zakje hollandaisesaus & 1 flesje Blond Markebier
Bereiding:
- Doe de beenham in een braadzak in de oven. Ongeveer 60 minuten op 150 graden Celsius.
- Kook de asperges 10 minuten met wat suiker en wat zout en laat ze in het nat nagaren.
- Kook de eieren hard en haal ze 2 keer door de eiersnijder. Voor mooie reepjes. • Ook mogelijk: ei geklutst en gescrambled bakken; roomboter smelten en dit door het eimengsel mengen
- Zet een vuurvaste schaal in de oven om de asperges hierop te presenteren.
- Maak de saus warm.
- Haal de beenham uit de oven en laat hem ongeveer 15 minuten rusten, zodat het vocht zich goed kan verdelen.
- Laat de asperges uitlekken en leg deze op de schaal.
- Smelt de boter en voeg de eieren toe. Schep dit mengsel over de asperges .
- Kook ondertussen de kleine (goed schoongeboende) aardappels in de schil. Afgieten en even na laten garen in de pan.
- Borden verwarmen; asperges er op leggen; bestrooien met boterei mengsel; ham plakken en gebakken aardappelen erbij en eventueel vers geraspte nootmuskaat er over strooien en nog wat van de boter er over gieten.
- Garneer de schotel af met wat peterselie. Serveer de saus er apart bij. Een heerlijk koel glas Blond Markebier (of witte wijn) maakt dit gerecht helemaal af.