Er zijn enkele fraaie wandelroutes ontworpen, waarvan met name de Markebier Wandelroute de mooiste is. Zij voert door de verschillende voormalige Marken waar het huidige dorp Eefde uit is ontstaan.

De Markebier wandelingen zijn opgedeeld in verschillende varianten:

  • Korte wandeling van ongeveer 5 km.
  • Middellange wandeling van ongeveer 10/11 km.
  • Lange wandeling van ongeveer 16 km.

Ook andere markante gebouwen of bezienswaardige zaken worden aangehaald en van een korte toelichting voorzien. Uiteraard voert de wandelroute langs plekken die van belang zijn voor ons Eefdese Markebier; haar geschiedenis en haar heden….

Nadien is het heerlijk uitrusten en genieten van een Markebiertje in een van de Eefdese horeca gelegenheden, zoals Cafe de Sluis, Dorpshuis ’t Hart of bij ons in de Brouwerij met proeflokaal (alleen op afspraak).

Start en finish zijn steeds bij het poortgebouw van de voormalige Detmers Kazerne, Kazerneplein 6 te Eefde, waar ook de Markebier Brouwerij gehuisvest is.

De wandelroutes (verschillende afstanden mogelijk, zijn verkrijgbaar bij/via het invullen van ons contactformulier of bij de brouwers, op momenten dat zij in de Markebier Brouwerij Eefde aanwezig zijn.

De routes zijn geschikt voor rolstoel gebruikers, echter een deel van de routes gaat wel via zand- of anderszins onverharde paden. Honden mogen meegenomen worden, doch wel aangelijnd.

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook