Vernoemd naar een Marke, van een van de grotere boerderijen daar, de Wulfare of Wolfeler Marke. Een wat kleinere Marke, en begroeid met meer bossen dan de overige Marken. Het maakte dit gebied tot een wat donkerder en onheilspellender gebied. De brouwers van de Markebier Brouwerij hebben getracht, deze kenmerken terug te brengen, in een speciaal donkerbruin tot bijna zwart kleurig speciaal biertje.

Het zware bier heeft een branderige en bittere smaak, door het gebruik van gebrande of geroosterde mout en hopsoorten. Van oorsprong een oud bruin achtig bier, maar vele malen sterker en steviger. Een dik en romig bier, met een volle cremè-achtige schuimkraag en een bijzonder mondgevoel. Een speciaal bier voor de koudste wintermaanden. Echt een bier voor de liefhebber, en dat is niet iedereen!

Wel een bier wat prima gebruikt kan worden in lang pruttelende winterse stoofpotten of bij romige chocolade desserts. Een bijzonder (winter-)bier, met een diepbruine tot zwarte kleur. We hebben hierbij gekozen voor een blauwkleurig etiket en uiteraard een bijpassende blauwe kroonkurk. Een bier met bestanddelen en smaken als vanille en walnoten uit eigen omgeving. Met een alcohol percentage van om en nabij de 10-11 % en na gistend op de fles, best een zwaar bier te noemen.

Wulfare Stout Wulfare Stout

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook