“RISSELT SAIZON” is een lekker lokaal en eerlijk bier. Een bier zonder grote nationale historie, maar met een sterk lokaal karakter.  Precies ons Markebier natuurlijk.

Het is een prima doordrink biertje, wat de arbeiders op het veld vaak voorgeschoteld kregen, tijdens warmere dagen of na gedane arbeid. Een biertje wat een rustgevend gevoel geeft, maar niet een hoog alcohol percentage bevat. Het was bedoeld als een plaatselijk en vooral dorstlessend biertje. Bij het werk op het land of in de nog niet ontgonnen heidevelden in de oude Marken, was dit een gewaardeerd biertje, wat vermoedelijk door de brouwers van de lokale herberg “de Laatste Stuiver” gemaakt werd. Na wat experimenten denken de huidige Markebier brouwers, het originele recept weer te pakken te hebben.

Een bier met een sterk lokaal karakter, door gebruikmaking van authentieke granen en twee verschillende hopsoorten. Een echt lekker bier, zonder toevoegingen. Eerlijk en recht door zee. Een echt Achterhoeks pilsken. Het alcohol percentage ligt tussen de 5-7 % vol. Het bier heeft een licht bitter zurige smaak met een duidelijke hop smaak. Het drinkt lekker weg, een echte dorstlesser.

Risselt Saizon Risselt Saizon

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook