Vernoemd naar de meest noordelijk gelegen Marke, waar het latere Eefde uit is ontstaan, werd na de eerste bieren, de Aevede Tripel en de Risselt Saizon, een echt Eefde’s Bockbier ontwikkeld, door de brouwers van de Markebier Brouwerij.

In de donkere en koude herfst-en wintermaanden, verbleven de bewoners van de ouderwetse Marken, veelal binnen in hun kleine keuter boerderijtjes. Gereedschappen werden hersteld; kleding werd ge- en vermaakt; worsten hingen te drogen en sterke verhalen werden bij het knapperende haardvuur verteld.

Een stevig en zoet smakend winterbiertje als de Eschede Bock paste hier prima bij. Een heerlijk winterbier, met een robijn rode tot donkerbruine kleur, wat ook weer in het etiket en in de gekozen kroonkurk terugkeert.

Maar daarnaast ook een bier wat gebrouwen wordt met bestanddelen uit de eigen omgeving, zoals de veenbessenhoning en de gebruikte hazelnoten. Ongeveer 7 tot 8 % alcohol en licht op de fles na gistend, met een zoetige karamelsmaak.

Schenk het bier in een kelkachtig glas en verwarm het godendrankje vervolgens in de palm van je hand, waardoor alle opgesloten aroma’s vrij gaan komen! Heerlijk om ’s avonds van te genieten, bij een haardvuur, maar ook vreselijk lekker bij winterse stamppotten en wild schotels.

Eschede bock Eschede bock

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook