De brouwers van Markebieren brouwen op ambachtelijke wijze, dat wil zeggen dat het geen industrieel proces is. De verschillende stappen in de voorbereiding, het brouwen, de vergisting en de rijping op de fles zijn allemaal handmatig. Elke stap is onderhevig aan beoordeling van de brouwers. Meten en proeven is een vast onderdeel van het brouwproces, waarbij de smaak altijd de doorslag geeft bij de beoordeling van een bier.

Vele factoren als soort en herkomst van het graan, de hop en de kruiden, de temperatuur (fluctuaties) en luchtvochtigheid, beïnvloeden elk aspect van de uiteindelijke smaak. Daarom kunnen er kleine smaak verschillen optreden binnen elk soort bier uit de Markebrouwerij. Dit maakt het voor de kenners en liefhebbers zo’n interessant bier. Het bier wordt in kleine series gebrouwen (van maximaal 80 flessen). De verschillende series zijn altijd herkenbaar met een uniek nummer en bottel-maand/jaar.

De brouwers van Markebier zijn kritisch op de kwaliteit van het Markebier. Het moet niet alleen lekker zijn en er goed uitzien. Afwijkingen van de te verwachten smaak worden slechts in geringe mate getolereerd. En dit maakt het bier zo uniek. Het zijn speciale bieren, met een geheel eigen kleur, geur en smaak belevenis.

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook