IJsselfestival Zutphen

Op zondag 30 juni 2019 stonden enkele brouwers van de Markebier Brouwerij uit Eefde met een stand op het welbekende IJsselfestival in Zutphen. Het was warm en daardoor kreeg dit festival niet de verwachte immens grote drukte, maar voor ons met een stand in de Lange Hofstraat was het lekker druk met een goede aanloop. En daarnaast zaten wij gelukkig niet in de volle zon, maar konden we ook genieten van de schaduw in deze straat.

Belangstellenden konden een (proef-)glaasje van een van de vele eigen ambachtelijk gebrouwen lekkere streekbiertjes proeven. Daarna kon men desgewenst een of meerdere flesjes aanschaffen en meenemen. Dat de bezoekers onze biertjes konden waarderen, bleek wel uit het feit dat we bij afloop van het evenement nog slechts 2 flesjes over hadden!

Zelfs het proeven van een biertje wat nog in ontwikkeling is (ons nieuwste biertje, een heerlijk verfrissende origineel Weizen biertje, de “Wulfare Weizen”) viel al bij vele proevers in de smaak. En daarnaast uiteraard onze “klassiekers”, als de Aevede Tripel; de Risselt Saizon en de Eschede Bock. Allen ongeëvenaard lekker.

Dat zo’n evenement naast het laten proeven van onze bieren, ook goed is voor de naamsbekendheid en het opdoen van contacten, bleek de brouwers ook direct. Er werd gesproken over een mogelijk nieuw afzetpunt voor dit bier in een Zutphense kroeg; een ander afzetpunt in Eefde en mogelijkheden voor het organiseren van een of meerdere bierproeverijen werden doorgenomen. Misschien dat dit in de toekomst nog tot “harde” afspraken gaat komen.

Ook werden enkele mannen / vrouwen enthousiast gesmeekt om een keertje in de brouwerij te komen kijken en eventueel mee te helpen met het brouwen. We zijn immers nog steeds op zoek naar geïnteresseerde brouwers.

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook