Biercertificaat

Tot nader orde zijn wij gestopt met de uitgave van biercertificaten. 

"Biercertificaat Begin 2017 ontstond het idee, om een kleinschalige bierbrouwerij in Eefde op te gaan richten onder de naam “Markebier Brouwerij”. Het huidige dorp Eefde is ontstaan uit een samenvoeging van een vijftal ouderwetse Marken uit de late Middeleeuwen.

Het doel is om e.e.a. zo veel mogelijk lokaal mogelijk te maken. Al snel ontstond er een fikse groep van enthousiaste hobby brouwers. Aan de hand van een wat ervarener brouwer, gaan zij de edele kunst van het bierbrouwen leren, bij het brouwen van lokale authentieke speciaal streek bieren.

Als eerste gaat men een “Aevede Tripel” brouwen, met ouderwetse ingrediënten als gagel; jeneverbes en vlierbes. Deze kruiden waren in de tijden van de Marken, lokaal heel bekend en werden destijds ook al veel gebruikt bij het brouwen van lokale bieren.

De brouwerij ruimtes worden ingericht in de voormalige Detmers Kazerne in Eefde (poort-gebouw). De voormalige manschappen kantine, zal het toekomstige proeflokaal gaan worden. De brouwerij is ondergebracht in een nieuw opgerichte “Stichting Eefde”.
Verder willen de brouwers een eigen hop veld in/op gaan richten, waar ze zelf hun benodigde hop soorten gaan verbouwen, maar ook bestanddelen als gagel; jeneverbes en vlierbes.

Uiteraard kosten deze plannen een hoop geregel, maar vooral ook veel geld. Alle brouwers hebben een fikse eigen bijdrage ingelegd. Daarnaast werd het plan opgevat om via steun en hulp van vrienden; buren; kennissen en belangstellenden geld in te gaan zamelen.

Er werd bedacht dat we “biercertificaten” ter waarde van € 100. = per stuk, uit zouden gaan geven. Dat wil zeggen u koopt 1 biercertificaat bij ons. Dat geld gaan wij naar eigen goeddunken gebruiken tbv. deze brouwerij en wordt niet meer terugbetaald.

Wij garanderen jaarlijkse “natte” rente in de vorm van 4 tot max 10 flessen bier (à 33 cl.) en dat gedurende tien jaar!! Uw inleg krijgt u dus ruimschoots weer terug. Ook kunt u uiteraard tussentijds ons Markebier aan gaan schaffen.

Er kunnen en mogen meerdere certificaten aangeschaft worden. Deze “natte” rente zal uiteraard bestaan uit enkele flessen van ons eigen gebrouwen bier, naar gelang de voorraad die beschikbaar is. Na 10 jaar stopt deze rente uitgifte.

Jaarlijks in de buurt van 15 juni zal deze rente uitgereikt gaan worden in de Brouwerij. Dat is namelijk Sint-Vitus dag, ofwel de dag van de beschermheilige van de bierbrouwers… Dit willen we elk jaar, op een ludieke wijze gaan opluisteren, voor de brouwers en de certificaathouders of “gewaarden” (oude term uit de tijd van de Marken), op een zogenaamde “Markerichtersdag”.

Alle certificaathouders zijn dan (met introducee) welkom, om de brouwerij te kunnen bezoeken; om hun “natte” rente op te komen halen (wel certificaat mee nemen!) en aan te schuiven bij bv. een heerlijke BBQ; een varkentje aan het spit of een copieus Middeleeuws maal van gerechten bereid met Markebier….

Hier zal wel een geringe extra eigen bijdrage voor gevraagd gaan worden. Daarnaast kunnen de “gewaarden” (lees: certificaat houders) dan ook, hun eventuele wensen en verlangens aan geven, voor nieuw te brouwen bieren, waar onze hobby brouwers dan vervolgens eventueel mee aan de slag kunnen gaan. De uitnodigingen zullen zo veel mogelijk tijdig middels mail plaats gaan vinden.

Wilt u ook een biercertificaat van de Markebierbrouwerij Eefde aanschaffen?
Maak dan € 100.= of een veelvoud daarvan over, op rekening nummer: NL26BUNQ2048 40 11 71, tnv. S. Wallage, ovv. Aanschaf (aantal) biercertificaat; uw naamsvermelding met woonplaats. Na ontvangst van uw bijdrage zullen de certificaten opgemaakt gaan worden en nadien bezorgd of toegezonden worden. De certificaten zijn aan toonder en op nummer.

U kunt ook eerst onderstaand contactformulier invullen en verzenden, zodat wij eerst nog even contact met u op kunnen nemen.

Het bestuur van de Stichting Eefde
Koos Kemperman voorzitter
info@stichtingeefde.nl

Voorwaarden biercertificaat

Iedere certificaathouder ofwel “Gewaarde” gaat bij aanschaf van een biercertificaat akkoord met alle geldende voorwaarden. U kunt de voorwaarden hier bekijken.

 

Markebier Brouwerij Eefde. Van, door en voor Eefde!
Phone: 06-12332214 (Koos Kemperman)
Kazerneplein 6
7211 BM, Eefde
Facebook
Facebook